Λίγα λόγια

Το mykalamata.gr είναι ένα site που προσφέρει, ΜΟΝΟ για θέαση και όχι για χρήση, φωτογραφικό υλικό υψηλής αισθητικής και ανάλυσης στους θεατές του, από διάφορες γωνιές της πόλης της Καλαμάτας σε πρώτο στάδιο. (Ναι, θα υπάρξουν και άλλα.)

- Η ιδέα…

Η ανησυχία χρονικά προέρχεται αρκετά έτη πίσω με διάφορες μορφές.
Οι σκέψεις ήταν: επαγγελματικός/τουριστικός οδηγός, site τοπικής ενημέρωσης, forum.
Τελικά μέστωσε στο μυαλό μου η ιδέα ότι υπάρχουν αρκετοί ενημερωτικοί οδηγοί και forum που λειτουργούν άψογα από νέους ανθρώπους με πάθος και αν και γνωρίζω το αντικείμενο δε με ενδιαφέρει να φτιάξω άλλον έναν.
Οπότε τι ΔΕΝ υπήρχε σε αυτή την όμορφη πόλη; Ένας Φωτογραφικός Οδηγός.

- Τι… ποιος… πού…

Θα συστηθώ αργότερα.. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ζω στην πόλη της Καλαμάτας το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου και τη φωτογραφίζω από το 2003. Λατρεύω την όμορφη Ελλάδα και ομολογώ ότι έχω ταξιδέψει επαγγελματικά και φωτογραφικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας διάφορες εποχές, για να έχω μια αντικειμενική άποψη για τον τόπο που ζω. Είναι πανέμορφος. Δεν είμαι τοπικιστής. Κάθε άλλο, βασικά δεν κατάγομαι καν από εδώ, αλλά είπαμε θα μιλήσω πιο μετά για εμένα. Πραγματικά η Καλαμάτα και η Μεσσηνία κατ' επέκταση είναι ένας τόπος παραδεισένιος που προσφέρει πολλές δραστηριότητες, μόνο που δε θα σπαταλήσω το χρόνο σας να διαβάσετε ποιες αλλά βλέποντάς τες.

- Κίνητρο

Πέρα από το άφθονο φωτογραφικό υλικό που έχω στην κατοχή μου, φωτογραφίες από τότε που ο πεζόδρομος της Αριστομένους δεν υπήρχε, από τότε που δεν υπήρχε ούτε καν ποδηλατόδρομος, ούτε ποδήλατο, ούτε δρόμος για να μας ενώσει με τη πρωτεύουσα. Από τότε που η Καλαμάτα ήταν ένα χωριουδάκι στο χάρτη. Ιστορικό φωτογραφικό υλικό-δώρο για τις επόμενες γενιές internet επιτρέποντος και google ευρίσκοντος.
Επίσης, ζούμε στην εποχή της εικόνας και της ταχύτητας.. εξάλλου αμφιβάλλω αν κάποιος διαβάσει τι γράφω εδώ. Μπροστά στο περιεχόμενο της σελίδας, τα γραφόμενα δεν έχουν τόση σημασία, έχουν;

- Ποιος είμαι;

Ούτε αυτό έχει σημασία, αλλά μπορεί και να σας πω σε επόμενο πόστ :)